Wereldmuseum x Museum Boijmans van Beuningen: Remix Rotterdam

In de periode dat Museum Boijmans gesloten was in verband met een renovatie, zijn delen van de collectie op ‘bezoek’ geweest bij verschilende Rotterdamse musea, waaronder het Wereldmuseum.

In Remix komen objecten van over de hele wereld uit de collectie van het Wereldmuseum en van Museum Boijmans van Beuningen bij elkaar. Waar Boijmans vooral kunstobjecten bezit, heeft het Wereldmusuem vooral cultuurgoederen in de collectie. De gemene deler is dat de getoonde collectiestukken allemaal een gevolg zijn van ontmoetingen tussen mensen en culturen.

In Remix Rotterdam is geassocieerd op vier typen ontmoeting: universele en artistieke ontmoetingen, handelsontmoetingen en koloniale ontmoetingen (zoals die plaatsvonden in het koloniale tijdperk). Elke ontmoetingsthema brengt objecten en kunstwerken bijeen die samen een verhaal vertellen. Het is een bonte en gevarieerde mix die een visuele relatie met elkaar aangaan in de opstelling. Omdat er ook relaties en contrasten zijn tussen de verschillende thema’s en objecten, zijn er verschillende doorkijkjes in de opstelling gemaakt.

Project in samenwerking met : LOTS OF
Omvang: 300 m2
Opdrachtgever: Wereldmuseum Rotterdam
Bouw: Robin van Hamburg, Edwin van Helden, Martijn Hollander,
Maartje Waldorf, Ed Mulder, Joost ten Hagen, Geert Schuurmans, SWOON sign & visual
Foto’s: Lotte Stekelenburg

Hieronder een kijkje in de ruimtelijke en visuele schetsen:
Reacties zijn gesloten.