Gelderse Bibliotheken: Voorleesunit

voorleesunit_liggend_04

Voorlezen saai? Nee, juist heel leerzaam en leuk.

Met een boeiend verhaal hangt ieder kind aan je lippen. Samen voorlezen verdient daarom een belevingspodium!

In bibliotheken en bij scholen kan een knusse huiskameropstelling worden gemaakt, met een knapperend haardvuurtje. Een mobiele exhibit-opstelling inclusief 5 boxen met programma materiaal voor 5 leeftijdsgroepen (0-12 jaar).

Aan elke groep wordt een ander boek voorgelezen en attributen in de kast maken het geheel daarna interaktief. Er zitten allerlei vragen, quizjes en raadsels in, die na het half uurtje voorlezen de inhoud van het boek nog op een andere manier belichten.

Door middel van eenvoudige overheadprojectoren met diverse ontworpen sheets, kan er bovendien een theatrale beeldlaag over de opstelling worden geprojecteerd, die aansluit bij de sfeer van het boek. Het voor te lezen boek wordt als een relikwie gepresenteerd in een verlichte vitrine in de kast. Een van de kinderen mag het boek uit de schijnwerpers pakken, waarna de aktiviteit kan plaatsvinden.

Om de voorleescampagne nog extra kracht bij te zetten hebben we plaktatoeages, parasols, mobiele buitentent  en aankondigingsaffiches ontworpen.

Project voor www.tinker.nl

voorleesunit_staand_02

voorleesunit_liggend_03

voorleesunit_staand_03

voorleesunit_liggend_05

voorleesunit_liggend_01

voorleesunit_liggend_06

voorleesunit_staand_01voorleesunit_liggend_07Reacties zijn gesloten.