State of Fashion: festival onderdelen

Met het centrale thema Ways of Caring ging de State of Fashion mode biënnale in de zomer van 2022 op zoek naar mogelijkheden om de mode-industrie duurzamer en zorgzamer te maken.

Voor verschillende programma-onderdelen maakte ik ruimtelijk schetsen voor de het Festival. In Walk-in Wardrobes werd onderzoek gedaan naar systemen van bestaande ruil-, inruil- en kledingbibliotheken. Wat als je kleding niet ziet als iets dat je koopt en bezit, maar als iets waar je voor zorgt tot de volgende zorgdrager? Met 2e hand kledingkasten werd een installatie gebouwd in Roset.

In Open Showroom namen verschillende ontwerpers hun atelier mee en deelden hun ervaring als maker. Duran Lantink uit Nederland, Tom Van der Borght uit België, Toton Januar uit Indonesië en Sindiso Khumalo uit Zuid-Afrika lieten zien hoe design en creativiteit een bron van vreugde en schoonheid is en tegelijkertijd sociale- en milieuoplossingen kan bieden. De tijdelijke inrichting daar moest een flexibele workshopruimte zijn, die door elke ontwerper ingevuld kon worden.

Grafisch ontwerp State of Fashion: Team Thursday
Projectleiding en opbouw: Ewoud GroenendijkReacties zijn gesloten.