Natuurmonumenten: informatiecentrum Schiermonnikoog

Het Baken is het nieuwe centrale informatiecentrum van Schiermonnikoog en is een samenwerking tussen de VVV Schiermonnikoog en Natuurmonumenten. Het gebouw is ontworpen door de Friese architecte Nynke Rixt Jukema.

Natuurmonumenten heeft veel kennis over de flora en fauna en is beheerder van de rijke natuur op het waddeneiland. Vanuit het Baken worden ook natuurexcursies georganiseerd. Voor het Baken ontwikkelden Imke Asmussen en ik in samenwerking een expositie die de bezoeker informatie en inzicht geeft, zodat men buiten met andere ogen naar de natuur kijkt en beter kan begrijpen wat dit getijdegebied zo bijzonder maakt.

Door middel van onder andere films, games, verdiepende touchscreens, luisterkappen en vluchtschema’s van de trekvogels wordt de rijkdom en noodzaak van het behoud van deze unieke plek getoond. Het toont wat Natuurmonumenten doet op het eiland en laat boswachters, samenwerkingspartners en eilanders aan het woord.

Allemaal zetten ze zich in voor dit eiland, dat onderdeel is van het gehele waddengebied dat zich uitstrekt tot aan Denemarken en wat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Project in samenwerking met : Imke Asmussen
Omvang: 100 m2
Opdrachtgever: Natuurmonumenten Amersfoort
Techniek & productie: deFine interaktieve techniek
Bouw: Studio BIJT
Architect: Nynke Rixt Jukema
Foto’s: Ruben van Vliet, deFineReacties zijn gesloten.