Festival Oude Muziek: Let’s act

Het Festival Oude Muziek is een jaarlijks evenement waarin Utrecht 10 dagen lang het podium is van het klassieke muziekrepertoire uit de middeleeuwen, renaissance en barok. Voor het Festivalthema 2021 ‘Let’s act’ is aanvullend op het muziekprogramma een expositie ontwikkeld, die plaatsvond in de Janskerk.

Ik werkte het tentoonstellingsconcept van Studio Louter ruimtelijk en grafisch uit naar een interactieve tentoonstelling, waarin aan gebaren en acteertechnieken uit de zeventiende en achttiende eeuw centraal staan. De bezoeker wordt middels tekst, beeld en films verleidt om in de gekleurde spiegels zelf houdingen en bewegingen uit te proberen. Ze kunnen voelen wat een gebaar voor gevoel kan oproepen. Zo krijgen ze inzicht in oude acteerstijlen en is schilderkunst van het verleden beter te ontcijferen.

Tevens hadden Utrechtse keramisten werken gemaakt met dit thema als opdracht. De kunstwerken waren parallel aan de expositie te zien, met een ‘making of’ documentaire aan het einde, waarin er een kijkje in de ateliers van de kunstenaars te zien is.

Omvang: ca. 300 m2
Opdrachtgever: Organisatie Oude Muziek Utrecht
Techniek & bouw: Brandwacht & MeijerReacties zijn gesloten.