De Ceuvel: onze nieuwe werkplek!

Samen met Cristel Lit en LOTS OF – concept en ontwerp ben ik partner van De Ceuvel, een innovatief stedelijk concept voor een nieuwe broedplaats in Amsterdam-Noord. Kijk voor de laatste (verbouw)updates van onze boot op www.lotsofchanges.tumblr.com.

Space&Matter en Smeelearchitecture hebben samen vorig jaar de prijsvraag gewonnen voor de voormalige scheepswerf De Ceuvel. De Gemeente Amsterdam gaf het terrein weg aan het beste plan voor een broedplaats die er 10 jaar mag blijven. Ze wonnen met het idee om oude, afgedankte woonboten op het land te plaatsen en te verduurzamen tot studio’s en ateliers. De grond ertussen wordt aangeplant met planten die de grond in 10 jaar gaan schoonmaken. Metabolic Lab is betrokken om van deze creatieve plek ook een stukje experimentele stad te maken: hun cleantech playground. Een stukje cyclische stad: we gaan het doen en ervaren!

In onderstaand filmpje zie je hoe alle boten op het land worden gekraand. Het vraagt nog veel fantasie om de artist impression erin te zien: maar er wordt hard aan gewerkt!Reacties zijn gesloten.