Startmotor Rotterdam: interieur & signing wooncommunityStartmotor Rotterdam is een complex met 600 woonunits voor jongeren. Het 13 verdiepingen tellende gebouw heeft een dakterras met BBQ-plek en keuken, sportdak, tuinierdak, binnenplaats, klusruimte, fitness en op elke verdieping een gedeelde ruimte.

Samen met Studio DAT en Studio Marleen Bos ontwikkelde we het interieurconcept voor alle gemeenschappelijke ruimtes in deze community. Met ons centrale thema ‘New Energy’ hebben we de ambitie van de ontwikkelaars proberen te vertalen in dynamische ruimtes met een diversiteit aan programma’s, verdeeld over het gebouw. De ruimtes nodigen uit om elkaar te ontmoeten, samen te sporten, te werken of te ontspannen en meer.

Naast het interieur was ook de bewegwijzering en de visuele identificatie van de verdiepingen en gangen onderdeel van de opdracht. Op die manier konden we het kleurige concept tot in de details uitwerken: van deurbordje tot fietsenstalling, van postbox tot tafeltennistafel.

Hieronder wat studies:Diverse bewonerscommissies zijn inmiddels aktief in de community: er wordt onder andere samen gekookt, gegamed, gelezen, films gekeken en toernooitjes georganiseerd. Zie hieronder een selectie van Instagram-posts van de Startmotor.


Project in samenwerking met : Studio Marleen Bos en Studio DAT
Omvang: >500 m2
Opdrachtgever: Amvest en BPA bv
Ontwikkelmanager: Bart Verhagen, RO-OK
Interieurbouw: Maaskant
Signing: Lettereffect
Architect: Marge Architecten
Uitvoering: Martens Bouw
Foto’s: Marleen BosReacties zijn gesloten.